Bedrijventerrein Laarberg in Groenlo behaalt opnieuw het Keurmerk Veilig Ondernemen!

Bedrijventerrein Laarberg in Groenlo heeft onlangs het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) behaald. Deze erkenning onderstreept de gezamenlijke inspanningen van ondernemers, gemeente, brandweer, politie en een collectieve beveiliger om het terrein ‘schoon, heel en veilig’ te houden.

Door intensieve samenwerking en proactieve maatregelen zoals het verbeteren van verkeerssituaties, het geven van voorlichting over ondermijnende criminaliteit en het bevorderen van brandveilige opslag, is Laarberg een voorbeeld voor andere bedrijventerreinen. In februari werd een uitgebreide veiligheidsenquête gehouden onder de ondernemers en gegevens verzameld van de gemeente, politie en brandweer. Tevens is er een schouw over het terrein uitgevoerd. Dit leidde tot een actieplan voor de komende drie jaar. KIWA, het certificeringsinstituut, keurde dit plan op 13 juni 2024 goed.

Wethouder Arjen Schutte is trots: “Dit certificaat laat de enorme betrokkenheid van de ondernemers op Laarberg zien. Samen met hun partners blijven ze werken aan een veilig en aantrekkelijk bedrijventerrein.”

Het KVO-certificaat biedt ondernemers op Laarberg niet alleen een veiliger werkomgeving, maar ook aantrekkelijke voordelen zoals 10% korting op bedrijfsverzekeringen via een speciale raamovereenkomst met verzekeraar Interpolis. Dit is mogelijk omdat de kans op inbraak, brandstichting en vernieling significant lager is op een KVO-gecertificeerd terrein. Voor meer informatie kunnen ondernemers contact opnemen met de VVE Laarberg.

Bart Wopereis, voorzitter van VVE Laarberg, lichtte toe: “We streven naar een bedrijventerrein dat leefbaar en aantrekkelijk is voor zowel bezoekers als medewerkers. Het KVO speelt hierin een cruciale rol. Naast de verzekeringskorting zijn de korte lijntjes tussen de samenwerkingspartners bijzonder waardevol.”

De VVE Laarberg behartigt de belangen van de bedrijven op het bedrijventerrein en zorgt ervoor dat door gezamenlijke inspanningen een leefbaar en efficiënt bedrijventerrein wordt gerealiseerd. Dit gaat niet alleen over veiligheid en uitstraling, maar ook over kostenefficiency en samenwerking.