Onderzoek door studenten HAN duurzame mobiliteit en afvalmanagement & circulaire reststromen

De VVE Laarberg  is een projectmatige samenwerking aangegaan met zes onderzoeksstudenten Minor Circulaire Economie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De studentengroep onderzoekt hoe ons bedrijventerrein op bepaalde thema’s nog toekomstbestendiger kan worden. De begeleider vanuit de HAN is Desmond Hulsteijn. Met ondersteuning van parkmanager Gertjan Mollink streven zij ernaar om de komende weken mooie en concrete stukken op te kunnen leveren in het kader van Duurzame Mobiliteit en Afvalmanagement & resterende restromen.

Hallo mijn naam is Sven Woordes, 21 jaar. Ik zit op de foto linksonder. Ik kom uit Winterswijk en ik studeer aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ik volg de opleiding Finance & Control en ik zit momenteel in het 4e jaar.

Mijn naam is Rick Goldebeld, 22 jaar en 3e van links op de bovenste rij (zie foto). Mijn achtergrondstudie is Finance & Control, volgend aan de HAN. Via mijn vorige stage, waarin ik al veel samen heb mogen werken met bedrijventerreinen, ben ik in de minor Circulaire Economie gerold. Ik hoop deze ervaringen de komende weken in mijn voordeel te kunnen gebruiken en kijk erg uit naar de samenwerkingen.

Ik ben Tim Semmekrot, 19 jaar, kom uit Almelo en ben op het moment 3e jaar Bouwtechnische Bedrijfskunde student aan de Hogeschool Saxion in Enschede. Voor mijn minor volg ik Circulaire Economie omdat ik merk dat er veel onderdelen van de maatschappij duurzamer en circulair aangepakt moeten worden. Samen met mijn medestudenten wordt er nu gekeken naar bedrijventerrein Laarberg met 2 hoofdthema’s; Duurzame Mobiliteit en Afvalmanagement & resterende reststromen. (Rechtsonder op foto).

Ik ben Joris Rabelink, 19 jaar, en op de foto ben ik linksboven te vinden. Ik kom uit Hummelo en studeer bedrijfskunde aan de HAN in Nijmegen. Momenteel bevind ik mij in het 4e jaar van de opleiding. De minor Circulaire Economie volg ik omdat ik merk dat veel bedrijven zich duurzamer willen opstellen en beter gebruik willen maken van hun reststromen.

Mijn naam is Anne Schreuder, ik ben 20 jaar en ben een geboren en getogen Amsterdammer. Ik studeer Built Environment bouwkunde aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens mijn studie heb ik stagegelopen bij Van Wijnen op een transformatie project in het centrum van Amsterdam. Hier ben ik na mijn stage blijven werken als Junior Uitvoerder. Ik ben erg geïnteresseerd in duurzaamheid en zal het komende half jaar de minor circulaire economie volgen aan de HAN. Ik heb erg veel zin om de komende weken aan de slag te gaan met het vraagstuk liggend bij bedrijventerrein Laarberg! 

Mijn naam is Jarno Leussink, 21 jaar en woonachtig in Enschede. Momenteel zit ik in het 3e jaar van de opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde, aan het Saxion in Enschede. Ik heb voor de minor Circulaire Economie gekozen omdat ik denk dat het hergebruik van producten in de toekomst een belangrijke factor gaat spelen in de economie. Voor het onderzoek dat de projectgroep uit gaat voeren zal ik mij focussen op het afvalmanagement, en het onderzoeken van een mogelijkheid naar circulair gebruik van de afvalstromen op het terrein.